עוגת שוקולד דובדבנים

עוגת שוקולד דובדבנים

ללא שמן, ללא סוכר מעובד וללא ביצים

1 כוס קמח כוסמין מלא
1/4 כוס סילאן ללא תוספת סוכר
1/4 כפית מלח
כפית סודה לשתיה
5 כפות קקאו נא אורגני מסחר הוגן
100 גרם רסק תפוחים ללא תוספים וללא תוספת סוכר
10-12 דובדבנים מרוסקים עם חצי כוס מים בבלנדר (סהכ כוס רסק דובדבנים)
תבנית אינגליש קייק

**הערה**
העוגה נשארת קצת רטובה בפנים, מה שהופך אותה לפאדג'ית
אם רוצים עוגה יבשה, צריך לשחק עם הכמויות של הקמח מול הנוזלים
לדוגמא: כוס וחצי קמח ורק חצי כוס מיץ דובדבנים

לשמן תבנית
לחמם תנור ל-180 מעלות

לערבב קמח, סודה לשתיה וקקאו
להוסיף רסק תפוחים, סילאן ורסק דובדבנים ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה
להעביר לתבנית משומנת
להכניס לתנור למשך 40 דקות
(אחרי 20 דקות בודקים עם קיסם – אם יוצא יבש, העוגה מוכנה ואפשר להוציא מהתנור
אם עדיין רטוב, מכניסים לעוד 10 דקות ובודקים שוב וחוזר חלילה עד שהעוגה מוכנה)

63 תגובות על “עוגת שוקולד דובדבנים”

  1. הכנתי עם מיץ תפוזים במקום הדובדבנים, הפעם הראשונה שאפיתי בחיי, יצא 'פאדג'י' וטעים מאוד… תודה !

  2. אפשר להחליף את קמח הכוסומין (אין לי כרגע בבית…) בקמח רגיל ? ואם כן באיזו כמות ?

  3. הי ותודה על המתכון.
    הצבע של העוגה והטקסטורה משגע.
    ללא דובדבנים ועם חצי כוס סילאן במקום רבע העוגה עדיין רחוקה מלהיות מתוקה.

  4. פעם ראשונה שאני נתקלת באתר שלך
    והמתכון נראה מעולה
    רק רציתי להגיד שחבל שאין לך כפתור לפינטרסט
    כי ככה אני שומרת את המתכונים המעודפיים עליי
    (כבר הולכת לחממם את התנור!)

  5. הי עינת,
    אפשר לשים פטל או אוכמניות במקום דובדבנים או לוותר על הדובדבנים?
    אם אפשר לשנות אז כדאי להוסיף ממתיק????

    תודה טל

    • הי טל
      אני מניחה שאפשר. לא ניסיתי בעצמי
      בעניין ההמתקה – זה מאוד אינדיבידואלי
      אני ממליצה לא להוסיף ממתיק בפעם הראשונה שמכינים ולבדוק אם העוגה מספיק מתוקה

  6. איזה כיף למצוא מתכון כזה!
    אני טבעונית חדשה וגם סופרת נקודות…

    //
    יצאה לי עוגה בצבע שחור…במקום חום
    מאוד מוזר….
    המרקם מהמם, רק לא מתוקה מספיק
    נראה לי שיהיה מהמם ממש להוסיף אגוזים,
    למרות שאז תהיה קצת יותר משמינה….

    • תודה שרון 🙂 איזה כיף שאהבת!
      אפשר בהחלט להוסיף אגוזים
      היא לא תהיה ככ שמנה, כי קחי בחשבון שהאגוזים מתפזרים
      על כל העוגה, כך שבפרוסה יצא לך אולי אגוז אחד 🙂
      לגבי המתיקות – את יכולה אולי להגדיל את כמות הסילאן
      או למרוח ציפוי מתוק, מטחינה מייפל וקקאו

  7. הי
    המרקם יצא מדהים אך העוגה לא מתוקה אפילו טיפטיפה, אפילו מרירה…
    שמתי לב שאין סוכר אז בטח המתיקות הייתה אמורה לבוא מהרסק והסילאן?
    איפה שגיתי?… בד'כ אני לא פשלנית עוגות…
    תןדה תודה

    • הי תמר

      זה מאוד תלוי במתיקות שאת רגילה אליה
      לי אישית זה מספיק מתוק
      אבל בפעם הבאה את יכולה באמת להוסיף עוד קצת סילאן

      בכל מקרה, כדי לא לאבד את מה שכבר הכנת
      את יכולה למרוח ציפוי מלמעלה מ- :
      כף טחינה גולמית
      3 כפות סילאן או מייפל
      וכפית שטוחה קקאו

      לערבב טוב טוב ולמרוח מלמעלה 🙂

  8. אהלן עינת. הכנתי את העוגה והיא יצאה נחמדה מאוד בעיני, אך כלל לא מתוקה. מה שגרם לכך שהכנתי אותה ביום חמישי לשבת והיא נשארה כמעט בשלמותה היום… חשבתי להפוך אותה לכדורי ״שוקולד״. יש לך רעיון מה להוסיף כדי שיצא טעים?

  9. הוספתי כף מייפל והעוגה עדיין לא יצאה מספיק מתוקה. היא גם לא ממש יצאה פאדג'ית אלא יבשה אחרי כ-30 דק' בתנור.

  10. עשיתי אותה עם קמח מלא, לא מומלץ, יצא טעם מוזר של עוגה לא מומלצת ובלי שום קשר מבחינת המתיקות הייתי מציעה להוסיף יותר סילאן כי הקקאו מאוד דומיננטי

  11. הכנתי עם קפה במקום דובדבנים ויצא לי לא מתוק בעליל…. וגם הטעם של הקקאו יצא מודגש מדי. מה את ממליצה להוסיף/לשנות כדי שיצא מתוק יותר?.. חוץ מזה המרקם היה בדיוק כמו שצריך.

    • הי דנה
      קודם כל, תודה על השיתוף 🙂
      נכון, בגלל הטעם המר של הקפה כדאי להשתמש ביותר ממתיק
      הייתי מגדילה אולי את כמות הסילאן
      או, לחילופין, ממתיקה את הקפה לפני שמוסיפה לעוגה

      את כמות הקקאו אפשר להוריד ל-3 כפות

    • אני נתקלתי באותה הבעיה בדיוק. הוספת הקפה גרמה לעוגה להיות מרירה. היא גם לא יצאה פאדג'ית אלא די דחוסה. אם מחליפים את הדובדבנים בקפה יש להוסיף כוס נוזלים או חצי כוס? או שאולי יש לקצר את זמן האפיה ולא לחכות עד שקיסם יוצא נקי?

  12. כל כך הרבה תגובות אבל אף לא אחת על העוגה. אז לא מזמן העוגה יצאה מהתנור ויצאה מעדן. בפעם הבאה אוסיף מייל כמו בלינק ששלחת כדי שמעט תהיה מתוקה. אין על המתכונים שלך עינת. תודה על הגיוון התמידי.

  13. סופסוף מישהי רצינית שמשתפת מתכונים שבאמת(!) בלי סוכר(אפילו חום) או אבקת אפיה ושאר מרעין בישין. תודה רבה ברוכה תהיי.

  14. שומרת האתר למועדפים. מעוניינת במתכונים טיבעוניים ללא גלוטן. האם אפשר להחליף את קמח הכוסמין למשהו אחר? כגון ק' חומוס, שקדים,,,,? בברכה, נונה

  15. תודה מותק, מתכון מושלם, העוגה כבר בתנור!!! הוספתי חצי כוס מים ו15 דודבנים טריים מעוכים, לא בא לי לשטוף את הבלנדר..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים