• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

דפי אורז ממולאים בפירה שעועית לבנה

מיני קורס מתנה
דפי אורז ממולאים בפירה שעועית לבנה

(8 עלים)

מדריך חינם למתחלים לאכול בריא ובקלות
מדריך חינמי למתחילים

כוס שעועית לבנה מבושלת
בצל קצוץ
שן שום
מלח פלפל
כף שמן זית
כף שמן קוקוס

לקרם פלפלים

קולים פלפל אדום בתנור
טוחנים יחד עם 2 כפות שמן קוקוס
עד לקבלת מרקם חלק
** כששומרים את קרם הפלפלים במקרר הוא מתקשה (בגלל שמן הקוקוס), לכן כדאי להוציא כמה דקות לפני שרוצים להשתמש בו

מטגנים בצל בכף שמן זית להזהבה.
ממש לפני שמורידים מהאש, מוסיפים שום קצוץ, וממשיכים לטגן 2-3 דקות

מצננים

טוחנים את השעועית עם שמן הקוקוס בבלנדר
מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים
מוסיפים מלח ופלפל שחור

מחממים תנור ל-180 מעלות

ממלאים דפי אורז

מרטיבים מעט דף אורז (אפשר מתחת לברז ואפשר בקערה עם מים)
מוציאים ומניחים על מגבת או על נייר מגבת
מניחים ב-1/3 הקידמי של כל דף כף פירה ומסדרים בשורה
מקפלים את צידי הדף פנימה, מקפלים מקדימה, ומגלגלים ל"סיגר"
ממשיכים כך עם כל דפי האורז
מניחים בתבנית על נייר אפייה ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שמשחימים טיפה

** לא להיבהל אם המילוי זולג קצת החוצה תוך כדי אפייה.. **

צפיות 939
שיתוף
Share this on WhatsApp

אולי יעניין אותך גם

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

מרק שעועית אדומה וסלק

מרק שעועית אדומה וסלק טבעוני

לחם שטוח זריז

מתכון ללחם שטוח זריז בריא וטבעוני

פשטידות תירס אישיות טבעוניות

מתכון טבעוני לפשטידות תירס אישיות

34 תגובות

  1. לאה ניידורף הגב מאי 14, 2017 בשעה 05:33

    כוס שעועית מבושלת, מה הכוונה? כס שעועית יבשה לפני השרייה ובישול או אחרי השרייה ובישול. אחרי הבישול כוס השעועית כבר מכפילה את עצמה או משלשת מבחינת הכמות.מחכה לתשובתך
    בהערכה רבה למתכונייך
    לאה

    • עינת שגיא הגב מאי 14, 2017 בשעה 05:38

      כוס של שעועית מבושלת – כלומר, שעועית אחרי השריה ובישול

  2. עדי הגב אוגוסט 20, 2014 בשעה 09:45

    כמה זמן מבשלים את השעועית על הגז? אצלי כבר כמעט שעה ועדיין קשה. אני מפספסת משהו?

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 23, 2014 בשעה 16:39

      אני בדרך כלל מבשלת שעה וחצי / שעתיים
      ואז משאירה בסיר עד שהמים מתקררים

  3. עדי הגב אוגוסט 20, 2014 בשעה 09:40

    כמה זמן בישול לשעועית?היא כבר חצי שעה על הגז והיא עדיין קשה. פספסתי משהו?

  4. נורית הגב נובמבר 26, 2013 בשעה 16:27

    עינת היקרה,
    מדוע כשאני ממלאה דפי אורז הם דביקים . או שנדבקים לצלחת או אחד לשני. אצלך הם נראים קצת שונה.

    • עינת שגיא הגב נובמבר 27, 2013 בשעה 15:25

      הי נורית
      כששמים אותם אחד על השני הם קצת נדבקים. גם אחרי אפיה. מה לעשות, הם עשויים מאורז לבן, שהוא כמו דבק.
      הכי טוב, להכין ולאכול מיד 🙂

  5. דפנה הגב אוגוסט 17, 2013 בשעה 07:53

    הכנתי עכשיו עם שעועית אדומה ואפילו הוספתי לתערובת תרד טרי שאידיתי ויצא פשוט מעדן. איך לא זה הרי מתכון של עינת

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 17, 2013 בשעה 08:04

      🙂

  6. טל הגב אוגוסט 16, 2013 בשעה 18:41

    הי עינת,
    לא האמנתי שאני אוהב פירה שעועית!!!!!
    יצא מעולה. שידרגתי את הרוטב עם שום ולימון.
    המלית יצאה מדפי האורז …. אבל ליקקתי אותה אז לא היה חסר.
    תודה על מתכונים טעימים ובריאים

    • עינת שגיא הגב אוגוסט 17, 2013 בשעה 08:07

      🙂
      תודה טל!

  7. שיר הגב מאי 15, 2013 בשעה 12:08

    הי עינת,

    כמה מעלות התנור?

    תודה,
    שיר

    • עינת שגיא הגב מאי 15, 2013 בשעה 12:26

      180 מעלות
      הוספתי במתכון
      תודה 🙂

  8. עמית הגב מאי 13, 2013 בשעה 11:37

    נראה מדהים והקרם פלפלים בכלל להיט.

  9. or הגב מאי 13, 2013 בשעה 07:42

    היי
    רציתי לשאול לגבי הדפי אורז, פעם ראשונה שאשתמש
    והם נראים לי קצת גדולים, האם לגזור אותם ואז לגלגל או שיש
    צורך לגלגל עבה?
    תודה

    • עינת שגיא הגב מאי 13, 2013 בשעה 12:24

      נראה לי שקנית את הדפים הגדולים :-/

      בקישור הזה את יכולה למצוא הסבר בתמונות איך לקפל אותם
      מקווה שיעזור
      http://sarah.vegan.org.il/vegan-fresh-rolls/

    • or הגב מאי 14, 2013 בשעה 08:40

      תודה,, בסוף הסתדרתי, יצא נפלא, מיוחד, עשיתי גם עם מחית שעועית , גם ירקות, ועשיתי גם קציצות כוסמת עם חומוס, ולהן אני מחפשת איזשהו מטבל מדליק, יש??
      תודה על הכל בנתיים

      • עינת שגיא הגב מאי 14, 2013 בשעה 14:26

        רוטב עגבניות חי (ממש כמו שמכינים לג'חנון)?
        ואפשר גם להפוך אותו לסלסת עגבניות אם מוסיפים לו בזיליקום טרי וקצת שום או אולי בצל טרי וטוחנים בבלנדר

  10. מעיין הגב מאי 8, 2013 בשעה 06:22

    היי עינת,

    רציתי לשאול אפשר שעועית מקופסא ?

    תודה

    • עינת שגיא הגב מאי 9, 2013 בשעה 13:39

      אפשר, אבל באופן עקרוני רצוי לא להשתמש במזון מקופסת שימורים
      אם כבר, עדיף קפואה

  11. בר סנה הגב אפריל 13, 2013 בשעה 06:03

    נהניתי מהרעיון והאסטתיקה. את גאונה. מחזקת את ידייך במפעל היקר הזה

  12. נטע הגב אפריל 6, 2013 בשעה 18:25

    עינת שלום,

    האם משרים את דפי האורז במים לפני הגלגול או שמגלגלים כפי שהם מגיעים והתנור מרכך אותם? תודה!

    • עינת שגיא הגב אפריל 7, 2013 בשעה 13:18

      הי נטע
      את צודקת. לא כתוב במתכון
      צריך להרטיב את דפי האורז לפני שמגלגלים
      אתקן מיד
      תודה!

  13. סיון הגב אפריל 3, 2013 בשעה 14:50

    היי עינת,
    אני ממש אוהבת את הגישה שלך לתזונה , לאכול אוכל בריא ומזין ואז אין צורך לספור קלוריות ולחשב כל מיני חישובים ומספרים.
    בנוסף באתר שלך יש המון מתכונים טובים, ניסיתי כבר כמה בייחוד המתוקים – ויצא ממש טעים,
    רציתי לשאול בקשר למתכון כאן אם אין בעיה להשתמש בדפי אורז, לפי מה שראיתי בסופר דפי אורז עשויים מאורז לבן, האם יש דפים מאורז מלא?
    תודה רבה,
    סיון.

    • עינת שגיא הגב אפריל 3, 2013 בשעה 20:12

      תודה סיון 🙂
      לא נתקלתי בדפי אורז מאורז מלא
      אבל האמת, שהכמות שלהם במנה היא די זניחה, מכיוון שבארוחה כזו
      כמות המילוי עולה על כמות דפי האורז
      ולכן, אפשר מבחינתי להשתמש בהם מדי פעם לגיוון

  14. זמירה הגב יוני 4, 2012 בשעה 13:15

    הי עינת
    חבל שאין כמה קלוריות מכילה כל מנה ואיזה ערכים תזונתיים יש לכל מתכון,
    תודה זמירה

    • עינת שגיא הגב יוני 4, 2012 בשעה 14:17

      הי זמירה
      מצטערת, אני לא מתעסקת בקלוריות
      זה ממש לא רלוונטי בעיניי
      העיקר שהמתכון טעים ובריא 🙂

  15. סימה הגב מאי 20, 2012 בשעה 07:04

    היי:-)
    האם שמן הקוקוס אינו רווי??

    • עינת שגיא הגב מאי 20, 2012 בשעה 07:06

      הי סימה
      נכון, השומן בשמן הקוקוס הוא רווי ברובו
      אבל הוא לא כמו שומן רווי מהחי
      אלא שומן רווי שדווקא טוב לנו
      הנה קצת על שמן הקוקוס
      http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=367&ArticleID=2918

      • ליאל הגב מאי 20, 2012 בשעה 18:12

        הי עינת,

        תודה רבה על המתכונים המגוונים והשונים.
        אני אוהבת את המטבח ועוד יותר אוהבת שינויים.
        תרמת לי רבות, בייחוד לאור העובדה שאנו בית צמחוני.

        בנוגע לשמן קוקוס, רציתי להוסיף ולשבחו בהקשר נוסף:
        בעת חימומו הוא איננו מתחמצן בקלות.
        מה שקורה עם יתר השמנים.

        חג שמח ושפע בריאות

        • עינת שגיא הגב מאי 21, 2012 בשעה 03:53

          תודה רבה ליאל 🙂

  16. גלי הגב מאי 19, 2012 בשעה 22:32

    מה יכול להיות תחליף לשמן קוקוס בתור משהו שירכך את מחית הפלפלים/מחית השעועית?

    • עינת שגיא הגב מאי 20, 2012 בשעה 03:45

      אפשר להשתמש בשמן זית או טחינה (יצא טעם שונה, אבל עדיין טעים 🙂 )

  17. ארוחת שבועות קצת אחרת הגב מאי 19, 2012 בשעה 13:31

    […] https://cooking.einatnutrition.co.il/?p=826 […]

השארת תגובה

ביטול

מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
מיני קורס במתנה
סודות המחמצת
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
איזה פינוווווק!! פלפלים ממולאים בכל טוב 🤩🤩🤩
הבסיס הוא מהמתכון 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים' שנמצא באתר. את העדשים החלפתי בגרגירי חומוס ואת העגבניות ברוטב החלפתי בפלפל. ויצא מוווש-לם!😋
בקצרה -
המילוי - אורז מלא, גרגירי חומוס, בצל קצוץ וגזר מגורד, שמן זית + תבלינים
הרוטב - בצל, פלפל אדום (שושקה), פטריות, שמן זית + תבלינים
התבלינים - מלח, פלפל, כורכום, פפריקה חריפה
המתכון המלא באתר 'בישול בריא עם עינת'. חפשו 'פלפלים ממולאים באורז ועדשים'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #פלפליםממולאים
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
לא בשביל להשוויץ או משהו... א לא בשביל להשוויץ או משהו... אבל זו ארוחת הערב שלי היום 😀😋
עלי מנגולד ממולאים
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲 הול מהזה הקורררר הזה?... 🥶😲
הולכת לחמם לי... תבשיל שעועית אדומה ושורשים
בול מתאים למזג האוויר הזה 
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
איזה כיף לי וכמה טעים לי 😋
מרק שעועית אדומה וסלק

אומרים שלקראת הסופש יחזור החורף. ממליצה לשמור את המתכון הזה במועדפים ולשים תזכורת לחזור אליו עוד כמה ימים.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת. קישור לאתר בפרופיל.

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #מרק
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased #soup
מכינה לי 'סנפרוסט' 😁
אחרי השריה והנבטה מבשלת כשעה וחצי, מחלקת למנות ומקפיאה

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עתידות - יהיה לי שבוע טעים במיוחד 😋🤩😍
המנה הזו התבשלה לי בראש הרבה לפני שהגיעה לסיר.
היום זה סופסופ קרה!! ויצא מושלם!
קציצות אורז אווריריות ברוטב ירוק עשיר וחמצמץ.
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל ☝🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מ טוב, אז חשקה נפשי בממולאים מנחמים ומחממים. 🤗
כאלה שמגיעים עם החורף.
אבל כאלה מכל מיני סוגים...
אז ערבבתי 3 מתכונים יחד, ויצא סיר ממולאים מושלם :) 😋
המתכונים המקוריים באתר 'בישול בריא עם עינת'
הקישור לאתר נמצא בפרופיל
חפשו באתר - 
פלפלים ממולאים טבעוניים
עלי מנגולד ממולאים
ובצל ממולא טבעוני

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
תוספת לסלט - קוביות טופו בסג תוספת לסלט - קוביות טופו בסגנון בולגרית 🤩 טעים וממכר!
המתכון באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #טופו
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שבת זה זמן מושלם להכין לחם. לחם כוסמת טבעוני, טעים וללא גלוטן עם אגוזי מלך וגרעיני דלעת
המתכון באתר 'בישול בריא עם עינת'
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא #תזונהנכונה #אוכלבריא #תזונהטבעית #לחםכוסמת
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (58)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (26)
  • ארוחות בוקר (6)
  • חומוס (32)
  • טופו (37)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (87)
  • כוסמת (24)
  • ללא גלוטן (167)
  • ללא טופו (85)
  • מאש (17)
  • ממולאים (6)
  • מרק (29)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • עיקריות (10)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (25)
  • קינואה (21)
  • קציצות ולביבות (98)
  • ראש השנה (1)
  • ראשונות (62)
  • שונות (41)
  • שעועית (13)
  • תוספות (6)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

מתכונים אחרונים שעלו לאתר

קציצות שעועית ברוטב עגבניות

קציצות שעועית אדומה ברוטב עגבניות

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

תבשיל שעועית אדומה ושורשים

קציצות אורז ברוטב תרד מנגולד ואפונה

קציצות אורז טבעוניות ברוטב חמצמץ

שייק שוקו בננה טבעוני

שייק שוקו-בננה טבעוני

לחם בריא ללא גלוטן וללא שמרים

מתכון ללחם טבעוני טעים! ללא גלוטן

פרוסות טופו ברוטב פלפלים

פרוסות טופו ברוטב פלפלים טבעוני

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים

להורדה
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס