• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס חינם
  • ערכת 7 הכלים
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

עוגיות קוקו-בננה טבעוניות

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
עוגיות שוקו בננה טבעוניות

כוס קמח כוסמין מלא אורגני מטחינת ריחיים
2 כפיות גדושות קקאו נא אורגני מסחר הוגן
כפית מחוקה סודה לשתיה
1/4 כוס טחינה מלאה אורגנית
1/4 כוס סילאן אורגני ללא סוכר ותוספים
בננה בשלה

מועכים את הבננה עם מזלג, מוסיפים כף-שתיים מים ומערבבים למחית חלקה

הערכה הדיגיטלית
אני מבננה

בקערה מערבבים טחינה וסילאן
מוסיפים את מחית הבננה ומערבבים שוב

בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתיה וקקאו
מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים היטב

מחממים תנור ל-180 מעלות

בעזרת מכשיר פלאפל או 2 כפיות יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

מכניסים לתנור ל-10 דקות בדיוק

שיתוף
Share this on WhatsApp

45 תגובות

  1. אילנית הגב דצמבר 13, 2017 בשעה 17:12

    היי אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום בננה ? אשמח לדעת כמות במידה וכן .
    תודה רבה

    [Reply]

  2. נוגה הגב יולי 27, 2017 בשעה 11:11

    יצאו לי ממש רכות כמו לחמניות קטנות אמנם טעימות אבל לא יצאו קריספיות, ככה צריכות לצאת??

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 30th, 2017 at 08:30

    כן 🙂 הן יוצאות במרקם של עוגה

    [Reply]

  3. הדר הגב נובמבר 12, 2016 בשעה 11:44

    אפשר להכין את העוגה בתבנית של אינגליש קיייק במקום עוגיות?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 14th, 2016 at 07:22

    לא ניסיתי. לא בטוחה שיעבוד. שווה לנסות

    [Reply]

  4. ורד הגב אוקטובר 24, 2015 בשעה 06:06

    עינת שלום רב,
    כל המשפחה מכורה:)
    הבן שלי בן השנה וחצי התחיל לדבר וכל היום עומד מול הארון ומבקש עוגיה עוגיה, כדאי לא להגיד כל היום לילד לא לא התחלתי לחפש רעיונות יצירתיים והגעתי אלייך.
    הכנתי את העוגיות האלה בלי הקקאו, וזה פשוט כל כך טעים, אני אוכלת כבר שבועיים אחד כזה ליד הקפה במקום וופלות/עוגיות שנהגתי לאכול:) וזה לא נמאס!!
    שאלה קטנה… הילד קצת התהלב יותר מידי
    האם זה נורמאלי להביא לו 3-4 כאלה ביום?
    היום בבוקר אכל אחד, אחר כך אכל סנדויץ ואז ביקש שוב עוד אחד!
    האם יש מניעה להביא לו יותר מידי?
    כל פעם שהוא אומר עוגיה אני מביאה לו במחשבה שזה בריא האם אני עושה נכון או שכן צריך להגביל אותו ?

    תודה רבה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 24th, 2015 at 06:47

    תודה ורד 🙂 כיף לשמוע!
    עקרונית, העוגיות האלה קצת יותר בריאות מעוגיות רגילות,
    אבל עדיין יש בהן קמח וסילאן. הייתי מגבילה ל-2-3 ביום.
    כמובן בצורה שלא תפגע בו
    בהצלחה 🙂

    [Reply]

  5. ליאורה ירושלמי הגב פברואר 7, 2015 בשעה 21:55

    הכנתי בטוסטר אובן, יצא לי מאוד טעים. רק אציין שהן טופחות מאוד באפייה וחשוב לשמור על מרווחים מכובדים. תודה על המתכון המצויין!!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 8th, 2015 at 14:05

    נפלא! תודה רבה 🙂

    [Reply]

  6. אירית הגב ספטמבר 21, 2014 בשעה 08:34

    אני לא יודעת מה עשיתי לא נכון, אבל אפילו הקטנה שלי בת השנתיים שאוכלת ה-כ-ל, נתנה ביס אחד, עשתה פרצוף והחזירה לי… 🙁
    זה יצא דחוס עם טעם לוואי חזק ומעט חריף של בננה..
    כמה כפות זה רבע כוס טחינה/סילאן?
    לא רציתי לשפוך לכוס, ואז להיאבק לשפוך הכל לקערה, אז ראיתי שרבע כוס שווה ל-4 כפות, ושמתי ארבע כפות טחינה וארבע כפות סילאן. אולי פה הבעיה?
    הוספתי עוד כף-שתיים סילאן כי חשבתי שזה לא מספיק מתוק…

    בקיצור, המתכון לצערי הרב נחל אצלי כישלון חרוץ..
    אשמח לרעיונות לשיפור..

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 22nd, 2014 at 20:27

    הי אירית
    מאוד מוזר
    כל מי שאכל אותם אצלי, אהב
    גם ילדים כמובן

    יכול להיות שזה פשוט עניין של העדפה
    בפעם הבאה, נסי אולי לשים פחות קקאו
    אולי הוא תרם למרירות
    אם את מעדיפה ללא טעם בננה, נסי להחליף אותה ברסק תפוחים

    מקווה שיצליח יותר בפעם הבאה

    [Reply]

  7. ליזה הגב מרץ 13, 2014 בשעה 05:12

    הי ענת ,תודה על המתכון !יצאה טעים 🙂 אצלי יצאו יותר לחמניות ,איך הם יצאו אצלך ?תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 13th, 2014 at 13:24

    תודה ליזה 🙂 כיף לשמוע!
    הן אמורות לצאת מעט רכות, לא קשות כמו עוגיות "רגילות" 🙂

    [Reply]

  8. ענת הגב יוני 16, 2013 בשעה 08:46

    הכנתי לנכדה שלי בת ה- 14 חודשים את העוגיות. אכלה אותן בהנאה רבה .הן מצויינות!!
    האם אפשר לשלב פרי אחר במקום בננה, כמו תפוח עץ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 16th, 2013 at 11:58

    איזה כיף ענת 🙂 תודה על השיתוף!
    לא ניסיתי להחליף את הבננה.
    מוזמנת לנסות ולשתף 🙂

    [Reply]

    ענת Reply:
    יוני 17th, 2013 at 12:15

    ואגב קינוחים מרעננים לקיץ, רסק ת"ע- כ-10 ת"ע גרנד סמית או אלכסנדר בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות, 2 מקלות קינמון, 3/4 כוס מים רותחים לבשל על חום בינוני עד שהתפוחים מתרככים,להסיר מהאש להוציא את מקלות הקינמון, למעוך(הם כ"כ רכים שאפשר עם מזלג) להוסיף כ 2-3 כפות מיץ לימון (או לפי הטעם)לצנן ולהכניס למקרר.

    [Reply]

  9. מרב הגב יוני 14, 2013 בשעה 15:28

    היי – אני ממירה בד"כ את הקמח במתכונים לשיבולת שועל שאני טוחנת בבית. מישהו ניסה? זה יכול לעבוד עם זה? ..
    תודה
    מרב

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 16th, 2013 at 11:58

    לדעתי לא צריכה להיות בעיה
    אשמח אם תנסי ותדווחי 🙂

    [Reply]

  10. מיכל הגב מרץ 10, 2013 בשעה 13:40

    שאלה.
    האם זה משמעותי אבקת קקאו אורגנית
    או אבקת חרובים ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 10th, 2013 at 13:45

    עניין של טעם כמובן 🙂
    נסי כך וכך ותראי מה יותר טעים לך 🙂

    [Reply]

  11. שירן הגב פברואר 23, 2013 בשעה 08:31

    איזה מרקם אמור להיות לעוגיות?
    הכנתי אותן ויצא ממש רך בפנים כמו לחמניות קטנות ומתוקות..
    איך אפשר להשיג מרקם יותר פריך?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 23rd, 2013 at 09:07

    הן אכן יוצאות רכות ואוויריות
    אם את רוצה עוגיות פריכות יותר נסי להפחית קצת קמח

    [Reply]

    שירן Reply:
    פברואר 23rd, 2013 at 09:50

    יש חשיבות לסוג הקמח? אני השתמשתי בקמח חיטה מלא..

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 23rd, 2013 at 10:39

    אני מניחה שכל קמח מתנהג טיפה אחרת

  12. ליאת הגב פברואר 15, 2013 בשעה 12:16

    קלות להכנה אבל לא מספיק מתקות לטעמי. בפעם הבאה אגדיל קצת את כמות הסילאן

    [Reply]

  13. גלי הגב ינואר 27, 2013 בשעה 12:04

    אני עכשיו מכינה פעם שלישית , 🙂
    והבננה קצת השחימה לי אחרי שריסקתי אותה .. ולפני שערבבתי אותה עם התערובת ..
    והשאלה שלי היא , איך זה שהבננה לא מתקלקלת אחרי שמכינים את העוגיות ?..
    נניח אם אוכלית את העוגיות למחרת או אחרי יומיים ..
    כי אין בעוגיות חומר שימור או חומר שימור טבעי ופרי לאחר שקולף מועד להתקלקלות?
    תודה רבה , את מדהימה ,
    גלי

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 27th, 2013 at 13:46

    הי גלי 🙂
    תודה רבה!

    הבננה לא מתקלקלת אחרי אפיה, כמו שכל פרי לא מתקלקל אחרי אפיה.
    כשהפרי אפוי או מבושל, הוא כבר פחות חשוף לחיידקים, ולכן לא מתקלקל.
    בעצם כמו כל מזון אחר שמבשלים/אופים ( אולי זו לא דוגמא טובה בבלוג טבעוני, אבל גם ביצים לא מתקלקלות אחרי אפייה 🙂 )

    [Reply]

  14. גלי הגב ינואר 24, 2013 בשעה 21:34

    הכנתי פעמיים ויצא מדהים !!
    הבעיה היא , שב – 2 הפעמים הכל נגמר באותו יום ולא נשאר למחרת !!!
    תודה , עינת 🙂

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 25th, 2013 at 09:20

    איזה כיף 🙂
    תודה על השיתוף גלי ! 🙂

    [Reply]

  15. חגית שור הגב ינואר 9, 2013 בשעה 10:28

    יצא מעולה!!! החלפתי עם טחינה רגילה כי לא היתה לי טחינה אתיופית ובכל זאת יצא יאמי. תודה רבה!!!

    [Reply]

  16. דפנה הגב ינואר 1, 2013 בשעה 08:14

    הי עינת, הבוקר ניסיתי עם קמח תמי ועשיתי זאת בתבנית מאפינס 12 יחידות יצא מדהיםםםםםםםםםםםםם. במקום סילאן שמתי מייפל.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 2nd, 2013 at 16:11

    מצוין! תודה על העדכון 🙂

    [Reply]

  17. שירה הגב דצמבר 26, 2012 בשעה 19:33

    מה זה טחינה אתיופית? אפשר להשתמש בטחינה רגילה משומשום מלא?
    העוגיות יוצאות מתוקות?
    תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 26th, 2012 at 20:39

    כן, אפשר להשתמש בטחינה מלאה רגילה
    העוגיות אכן יוצאות מתוקות

    [Reply]

  18. דפנה הגב דצמבר 23, 2012 בשעה 13:16

    ניסיתי עם קמח אורז מלא ולא יצא טעים. ניסיתי עם קמח שקדים ויצא מעדןןןןןןןןןןןןןן.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 23rd, 2012 at 17:43

    מעולה!!
    תודה 🙂

    [Reply]

  19. שרה הגב דצמבר 20, 2012 בשעה 09:35

    אפשר להשתמש באבקת חרובים במקום בקקאו?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 20th, 2012 at 10:32

    כן. בהחלט

    [Reply]

  20. אורחת קבועה הגב דצמבר 1, 2012 בשעה 08:43

    טיפה שינתי את המתכון.
    במקום הקמח השתמשתי בקמח אורז מלא (ללא גלוטן).
    כדי שהתערובת תידבק טוב על בטוח, השריתי כף זרעי פשתן טחון עם 3 כפות מים למשך 20 דקות (תחליף "ביצה" נפוץ אצלי במטבח), ולאחר מכן הוספתי זאת לתערובת הרטובים.
    טרם טעמתי, בעלי אמר מעולה מעולה…, תוך כדי הכנסת עוד עוגיה לפה.
    כיף לקום ככה בשבת בבוקר…
    גם מתוק וגם מעולה.
    מומלץ!

    [Reply]

  21. מיה הגב נובמבר 30, 2012 בשעה 08:31

    אפשר גם עם קמח מלא?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 1st, 2012 at 07:48

    אם השאלה היא אם אפשר עם קמח חיטה מלא
    אז התשובה היא כן

    [Reply]

  22. ליאת הגב נובמבר 25, 2012 בשעה 06:43

    שלום עינת,

    תודה על המתכונים הנפלאים שלך ועל המידע שאת שולחת.
    את עוזרת לי מאוד.
    לגבי המתכון-האם ניתן להשתמש בקמח חומוס במקום?

    תודה, ליאת

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 25th, 2012 at 07:24

    תודה ליאת
    לא ניסיתי לאפות עם קמח חומוס
    את מוזמנת לנסות ולדווח 🙂

    [Reply]

  23. מירב הגב נובמבר 25, 2012 בשעה 06:10

    ממש אבל ממש טעים . קשה לי להפסיק לאכול מהן 🙂
    השתמשתי בקמח גריסים במקום כוסמין. ובמייפל טבעי במקום סילאן (זה מה שהיה בבית)
    עינת, תודה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    נובמבר 25th, 2012 at 07:23

    יההי 🙂
    תודה על השיתוף!

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
הערכה הדיגיטלית
קורס דיגיטלי
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
חפשו אותי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
Instagram post 2191320544301572984_329678009 רוצים חמין לסופש? תתחילו היום 😄חומוס ושעועית בהשריה, מתכוננים לחמין.... מתכוני חמין מחכים לכם באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2190609209821598024_329678009 תכלס, הסלט הוא רק תירוץ לאכול טופו 🙃😋😄
מחממים תנור ל-200 מעלות. חותכים טופו לקוביות. מעבירים לצנצנת. מוסיפים 2 כפות רוטב סויה, כף שמן שומשום, כפית מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם.  סוגרים את הצנצנת ומשקשקים היטב. מעבירים את הטופו לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור כ-10 דקות. משתדלים מאוד לא לחסל הכל 🤦🏽‍♀️😬
Instagram post 2189982238146145067_329678009 כשאין זמן להכין סלט "מסתפקים" במרק עדשים ודלעת 🙃
מתכון באתר. קישור לאתר בפרופיל
Instagram post 2189274721472518476_329678009 עוד לא חורף וקרררר לי!!....
2 גירסאות לחמין טבעוני עלו לאתר. קישור לאתר נמצא בפרופיל.
Instagram post 2188433628312906913_329678009 אתם כבר יודעים שקשיו זה לא רואו, נכון? כדי להוציא את האגוז מהקליפה שלו, וכדי להיפטר מרעל שנמצא בשרף שעוטף אותו, הקשיו עובר אידוי בטמפרטורות גבוהות מאוד.... אז גם הקשיו שנחשב "טבעי" עובר עיבוד בחום והוא לא רואו..
Instagram post 2175598865017666726_329678009 צבע נוסף בסלט - כרוב סגול פריך וטעים. אני קונה את הכרוב הסגול הכי קטן שאני מוצאת. וכל פעם פורסת פרוסה אחת לסלט וקוצצת אותה.
Instagram post 2172439681933692390_329678009 אחרי הפסקה של כמה שנים, שוב יש בבית ריח של לחם מחמצת ביתי... ❤ מחכה כבר לטעום 😋
Instagram post 2163100963900980535_329678009 לא התאפקתי... מרק עדשים 😁
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
Instagram post 2160158323236516900_329678009 הטריק לשינוי הרגלים לטווח הארוך ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 
קשה לשנות הרגלים
קשה לוותר על דברים שאנחנו רגילים לאכול או לעשות
קשה להכניס הרגלים חדשים לשגרה
.
כדי לעשות שינוי תזונתי (או אחר)
לא חייבים לעשות מהפך קיצוני ביום אחד
.
א - רוב הסיכויים שזה לא יעבוד
ב - רוב הסיכויים שאם זה יעבוד, זה לא יחזיק מעמד
ג - זה הרבה יותר קשה
.
אז איך בכל זאת משנים הרגלים?
בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
מחליטים על דבר אחד בלבד שאנחנו רוצים לשנות,
בין אם זה משהו שאנחנו רוצים להוציא מהתזונה (מעובדים, סוכר, קפה, שוקולד וכו'... )
ובין אם זה משהו שאנחנו רוצים להתחיל לעשות (פעילות גופנית, לאכול ארוחת בוקר וכו'...)
ומתחילים בקטנה
.
מציבים לעצמנו אתגר ל- 7 / 10 / 21 / 30 ימים, מה שיהיה לנו הכי קל לבצע ופשוט מתחילים
.
ברגע שנעבור את האתגר, יהיה לנו הרבה יותר קל להפוך את אותו הרגל למשהו קבוע שבשגרה
.
כך לדוגמה עשיתי עם הליכות הבוקר
החלטתי שאני יוצאת כל יום להליכה מהירה של חצי שעה
זהו. לא בשמיים. לא לרוץ מרתון. רק הליכה של חצי שעה.
ועשיתי את זה במשך 7 ימים רצופים.
גם כשהיה חם מאוד (34 מעלות!)
גם כשהייתי במחזור
גם כשממש לא התחשק לי
גם כשממש הייתי עייפה
גם בשישי, גם בשבת, גם בחג
במשך 7 ימים רצופים יצאתי להליכה.
.
היו ימים שהיה קשה יותר
והיו ימים שפשוט זינקתי מהמיטה ומהבית
.
היו ימים שיצאתי להליכה בבוקר
היו ימים שיצאתי להליכה בערב
והיו ימים שיצאתי להליכה גם בבוקר וגם בערב
.
עכשיו, אני ממשיכה ל- 14 יום
אחר כך ל-21
בשאיפה שאגיע ל-30 ימים רצופים
.
לאט לאט. בצעדים קטנים. ביעדים קטנים.
.
למה בצעדים קטנים?
.
א - כי זה קל יותר לביצוע, ורוב הסיכויים שנעמוד בזה
ב - כי כשנעמוד בזה זה ייתן לנו מוטיבציה להמשיך
ג - כי יש יותר סיכויים שזה יחזיק מעמד לאורך זמן
.
ברגע שתכניסו את זה לשגרה, זה יהפוך ל- no brainer
לא תצטרכו לחשוב ולהחליט. זה פשוט יקרה.
כמו צחצוח שיניים
.
אז תבחרו רק דבר אחד שאתם רוצים לשנות או להוסיף
ותתמידו בו. רק ל-7 ימים. אחר כך תחליטו אם אתם ממשיכים
ל-14 ימים
ל-21 ימים
ל-30 ימים
לכל החיים :)
.
מוזמנות ומוזמנים לכתוב בתגובות מה תרצו לשנות או להוסיף
ולכמה זמן אתם מתחייבים, ביניכם לבין עצמכם, לעמוד בזה
.
#בישולבריאעםעינת #טבעוני #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (51)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (22)
  • חומוס (29)
  • טופו (34)
  • ירקות (77)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (132)
  • ללא טופו (53)
  • מאש (17)
  • מרק (26)
  • מתוקים (37)
  • עדשים (54)
  • פטריות (11)
  • פשטידות (19)
  • קדירה (17)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (92)
  • ראשונות (57)
  • שונות (39)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס