עוגיות קוקו-בננה טבעוניות
45 תגובות
השארת תגובה
כוס קמח כוסמין מלא אורגני מטחינת ריחיים
2 כפיות גדושות קקאו נא אורגני מסחר הוגן
כפית מחוקה סודה לשתיה
1/4 כוס טחינה מלאה אורגנית
1/4 כוס סילאן אורגני ללא סוכר ותוספים
בננה בשלה
מועכים את הבננה עם מזלג, מוסיפים כף-שתיים מים ומערבבים למחית חלקה
בקערה מערבבים טחינה וסילאן
מוסיפים את מחית הבננה ומערבבים שוב
בקערה נפרדת מערבבים קמח, סודה לשתיה וקקאו
מוסיפים את היבשים לרטובים ומערבבים היטב
מחממים תנור ל-180 מעלות
בעזרת מכשיר פלאפל או 2 כפיות יוצרים עוגיות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-10 דקות בדיוק
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
היי אפשר להשתמש ברסק תפוחים במקום בננה ? אשמח לדעת כמות במידה וכן .
תודה רבה
[Reply]
יצאו לי ממש רכות כמו לחמניות קטנות אמנם טעימות אבל לא יצאו קריספיות, ככה צריכות לצאת??
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 30th, 2017 at 08:30
כן 🙂 הן יוצאות במרקם של עוגה
[Reply]
אפשר להכין את העוגה בתבנית של אינגליש קיייק במקום עוגיות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 14th, 2016 at 07:22
לא ניסיתי. לא בטוחה שיעבוד. שווה לנסות
[Reply]
עינת שלום רב,
כל המשפחה מכורה:)
הבן שלי בן השנה וחצי התחיל לדבר וכל היום עומד מול הארון ומבקש עוגיה עוגיה, כדאי לא להגיד כל היום לילד לא לא התחלתי לחפש רעיונות יצירתיים והגעתי אלייך.
הכנתי את העוגיות האלה בלי הקקאו, וזה פשוט כל כך טעים, אני אוכלת כבר שבועיים אחד כזה ליד הקפה במקום וופלות/עוגיות שנהגתי לאכול:) וזה לא נמאס!!
שאלה קטנה… הילד קצת התהלב יותר מידי
האם זה נורמאלי להביא לו 3-4 כאלה ביום?
היום בבוקר אכל אחד, אחר כך אכל סנדויץ ואז ביקש שוב עוד אחד!
האם יש מניעה להביא לו יותר מידי?
כל פעם שהוא אומר עוגיה אני מביאה לו במחשבה שזה בריא האם אני עושה נכון או שכן צריך להגביל אותו ?
תודה רבה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 24th, 2015 at 06:47
תודה ורד 🙂 כיף לשמוע!
עקרונית, העוגיות האלה קצת יותר בריאות מעוגיות רגילות,
אבל עדיין יש בהן קמח וסילאן. הייתי מגבילה ל-2-3 ביום.
כמובן בצורה שלא תפגע בו
בהצלחה 🙂
[Reply]
הכנתי בטוסטר אובן, יצא לי מאוד טעים. רק אציין שהן טופחות מאוד באפייה וחשוב לשמור על מרווחים מכובדים. תודה על המתכון המצויין!!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 8th, 2015 at 14:05
נפלא! תודה רבה 🙂
[Reply]
אני לא יודעת מה עשיתי לא נכון, אבל אפילו הקטנה שלי בת השנתיים שאוכלת ה-כ-ל, נתנה ביס אחד, עשתה פרצוף והחזירה לי… 🙁
זה יצא דחוס עם טעם לוואי חזק ומעט חריף של בננה..
כמה כפות זה רבע כוס טחינה/סילאן?
לא רציתי לשפוך לכוס, ואז להיאבק לשפוך הכל לקערה, אז ראיתי שרבע כוס שווה ל-4 כפות, ושמתי ארבע כפות טחינה וארבע כפות סילאן. אולי פה הבעיה?
הוספתי עוד כף-שתיים סילאן כי חשבתי שזה לא מספיק מתוק…
בקיצור, המתכון לצערי הרב נחל אצלי כישלון חרוץ..
אשמח לרעיונות לשיפור..
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 22nd, 2014 at 20:27
הי אירית
מאוד מוזר
כל מי שאכל אותם אצלי, אהב
גם ילדים כמובן
יכול להיות שזה פשוט עניין של העדפה
בפעם הבאה, נסי אולי לשים פחות קקאו
אולי הוא תרם למרירות
אם את מעדיפה ללא טעם בננה, נסי להחליף אותה ברסק תפוחים
מקווה שיצליח יותר בפעם הבאה
[Reply]
הי ענת ,תודה על המתכון !יצאה טעים 🙂 אצלי יצאו יותר לחמניות ,איך הם יצאו אצלך ?תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 13th, 2014 at 13:24
תודה ליזה 🙂 כיף לשמוע!
הן אמורות לצאת מעט רכות, לא קשות כמו עוגיות "רגילות" 🙂
[Reply]
הכנתי לנכדה שלי בת ה- 14 חודשים את העוגיות. אכלה אותן בהנאה רבה .הן מצויינות!!
האם אפשר לשלב פרי אחר במקום בננה, כמו תפוח עץ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 16th, 2013 at 11:58
איזה כיף ענת 🙂 תודה על השיתוף!
לא ניסיתי להחליף את הבננה.
מוזמנת לנסות ולשתף 🙂
[Reply]
ענת Reply:
יוני 17th, 2013 at 12:15
ואגב קינוחים מרעננים לקיץ, רסק ת"ע- כ-10 ת"ע גרנד סמית או אלכסנדר בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות, 2 מקלות קינמון, 3/4 כוס מים רותחים לבשל על חום בינוני עד שהתפוחים מתרככים,להסיר מהאש להוציא את מקלות הקינמון, למעוך(הם כ"כ רכים שאפשר עם מזלג) להוסיף כ 2-3 כפות מיץ לימון (או לפי הטעם)לצנן ולהכניס למקרר.
[Reply]
היי – אני ממירה בד"כ את הקמח במתכונים לשיבולת שועל שאני טוחנת בבית. מישהו ניסה? זה יכול לעבוד עם זה? ..
תודה
מרב
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 16th, 2013 at 11:58
לדעתי לא צריכה להיות בעיה
אשמח אם תנסי ותדווחי 🙂
[Reply]
שאלה.
האם זה משמעותי אבקת קקאו אורגנית
או אבקת חרובים ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 10th, 2013 at 13:45
עניין של טעם כמובן 🙂
נסי כך וכך ותראי מה יותר טעים לך 🙂
[Reply]
איזה מרקם אמור להיות לעוגיות?
הכנתי אותן ויצא ממש רך בפנים כמו לחמניות קטנות ומתוקות..
איך אפשר להשיג מרקם יותר פריך?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 23rd, 2013 at 09:07
הן אכן יוצאות רכות ואוויריות
אם את רוצה עוגיות פריכות יותר נסי להפחית קצת קמח
[Reply]
שירן Reply:
פברואר 23rd, 2013 at 09:50
יש חשיבות לסוג הקמח? אני השתמשתי בקמח חיטה מלא..
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 23rd, 2013 at 10:39
אני מניחה שכל קמח מתנהג טיפה אחרת
קלות להכנה אבל לא מספיק מתקות לטעמי. בפעם הבאה אגדיל קצת את כמות הסילאן
[Reply]
אני עכשיו מכינה פעם שלישית , 🙂
והבננה קצת השחימה לי אחרי שריסקתי אותה .. ולפני שערבבתי אותה עם התערובת ..
והשאלה שלי היא , איך זה שהבננה לא מתקלקלת אחרי שמכינים את העוגיות ?..
נניח אם אוכלית את העוגיות למחרת או אחרי יומיים ..
כי אין בעוגיות חומר שימור או חומר שימור טבעי ופרי לאחר שקולף מועד להתקלקלות?
תודה רבה , את מדהימה ,
גלי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 27th, 2013 at 13:46
הי גלי 🙂
תודה רבה!
הבננה לא מתקלקלת אחרי אפיה, כמו שכל פרי לא מתקלקל אחרי אפיה.
כשהפרי אפוי או מבושל, הוא כבר פחות חשוף לחיידקים, ולכן לא מתקלקל.
בעצם כמו כל מזון אחר שמבשלים/אופים ( אולי זו לא דוגמא טובה בבלוג טבעוני, אבל גם ביצים לא מתקלקלות אחרי אפייה 🙂 )
[Reply]
הכנתי פעמיים ויצא מדהים !!
הבעיה היא , שב – 2 הפעמים הכל נגמר באותו יום ולא נשאר למחרת !!!
תודה , עינת 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 25th, 2013 at 09:20
איזה כיף 🙂
תודה על השיתוף גלי ! 🙂
[Reply]
יצא מעולה!!! החלפתי עם טחינה רגילה כי לא היתה לי טחינה אתיופית ובכל זאת יצא יאמי. תודה רבה!!!
[Reply]
הי עינת, הבוקר ניסיתי עם קמח תמי ועשיתי זאת בתבנית מאפינס 12 יחידות יצא מדהיםםםםםםםםםםםםם. במקום סילאן שמתי מייפל.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 2nd, 2013 at 16:11
מצוין! תודה על העדכון 🙂
[Reply]
מה זה טחינה אתיופית? אפשר להשתמש בטחינה רגילה משומשום מלא?
העוגיות יוצאות מתוקות?
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 26th, 2012 at 20:39
כן, אפשר להשתמש בטחינה מלאה רגילה
העוגיות אכן יוצאות מתוקות
[Reply]
ניסיתי עם קמח אורז מלא ולא יצא טעים. ניסיתי עם קמח שקדים ויצא מעדןןןןןןןןןןןןןן.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 23rd, 2012 at 17:43
מעולה!!
תודה 🙂
[Reply]
אפשר להשתמש באבקת חרובים במקום בקקאו?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 20th, 2012 at 10:32
כן. בהחלט
[Reply]
טיפה שינתי את המתכון.
במקום הקמח השתמשתי בקמח אורז מלא (ללא גלוטן).
כדי שהתערובת תידבק טוב על בטוח, השריתי כף זרעי פשתן טחון עם 3 כפות מים למשך 20 דקות (תחליף "ביצה" נפוץ אצלי במטבח), ולאחר מכן הוספתי זאת לתערובת הרטובים.
טרם טעמתי, בעלי אמר מעולה מעולה…, תוך כדי הכנסת עוד עוגיה לפה.
כיף לקום ככה בשבת בבוקר…
גם מתוק וגם מעולה.
מומלץ!
[Reply]
אפשר גם עם קמח מלא?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 1st, 2012 at 07:48
אם השאלה היא אם אפשר עם קמח חיטה מלא
אז התשובה היא כן
[Reply]
שלום עינת,
תודה על המתכונים הנפלאים שלך ועל המידע שאת שולחת.
את עוזרת לי מאוד.
לגבי המתכון-האם ניתן להשתמש בקמח חומוס במקום?
תודה, ליאת
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 25th, 2012 at 07:24
תודה ליאת
לא ניסיתי לאפות עם קמח חומוס
את מוזמנת לנסות ולדווח 🙂
[Reply]
ממש אבל ממש טעים . קשה לי להפסיק לאכול מהן 🙂
השתמשתי בקמח גריסים במקום כוסמין. ובמייפל טבעי במקום סילאן (זה מה שהיה בבית)
עינת, תודה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 25th, 2012 at 07:23
יההי 🙂
תודה על השיתוף!
[Reply]